jennielundgren.blogg.se

45 - Onsdag! :)

Kategori: Allmänt

Hej på er! 

Idag var det onsdag igen, dagen då jag har två lektioner och alla andra har 50. Och dagen då jag alltid är MEGATRÖTT! Idag var inget undantag. Men efter en lecture om brittisk punk och en iLab-lektion slutade jag vid halv två och drog mitt trötta lik till Churchill square / HM och Primark. Tänkte att, något måste jag ju göra för att fördriva tiden när alla andra är i skolan. Vädret var fortfarande dåligt och jag ville inte bara åka hem igen. Så var ute efter ballerinaskor (fortfarande) och ett par svarta typ jeggings eller något, och ett par färgade byxor. Kom istället hem med en tröja, ett sovlinne (men behövde faktiskt det) och ett par örhängen.. (Kostade 11 kr. Kan nog leva med det.) Men ja.. inga byxor eller ballerina skor.. :( Får göra ett nytt försök en annan dag där jag inte svälter, och tidigare på dagen när det inte är nedstökat och utplockat som fan. *suck*
 
Så åkte hem, värmde upp min mat (så skönt att slippa laga den!!) och njöt.. sen somnade jag till lite i väntan på att Jenny & Jessica skulle bli redo för att skypa med mig. :D För att snacka om när de ska komma hit, woo! Och det blev 17 juli, can't wait!

Sedan gick jag ner och spelade lite pingis med Jorge, åt soppa, spelade biljard med Minke, snackade i hennes rum, och gick ner och spelade Jenga.. :)) Och rastlösheten tog över så tillslut satt vi och (försökte) byggde korthus... haha herregud..  Men kul hade vi! Var nog bara lite övertrötta!


Efter jag gjort det sista för dagen, typ göra mig iordning för sängen osv, somnade jag nästan på en gång otroligt nog. 

Så en chill men rolig dag på residenset och lite chill på stan.. me likey! :) 

44 - Tisdag

Kategori: Allmänt

Tjenaretjenare!

Sovmorgon idag med. Sov i vanlig ordning skit ändå. Började med communication där vi snackade lite om politik eftersom det precis varit eu-valet eller whatever.. insåg återigen hur sjukt dålig koll jag har på allt som har med politik att göra. Jag har försökt lära mig, men det åkter in genom ett öra och ut genom det andra.. och ja.. tråkig lektion helt enkelt.

Efter detta var det dags att träffa vår nya lärare, Calum Turner. Det var hans första dag. Han verkar väl trevlig och så. Lite tråkig, men ändå som en rätt bra lärare. Självklart finns det rum för utveckling eftersom det var hans första dag. Men han gjorde bra ifrån sig!

Dock kom kontors-killen (som tog hand om vår förre hemske lärare John) och tittade på lektionen sista 20 minuterna under dagen.. och då hade inte Calum styrt upp lektionen speciellt bra. Kontors-killen såg inte alls road ut, och efter lektionen tog han undan fyra av oss för att fråga hur vi tyckte det hade gott. Men tre av oss hade bra saker att säga och en av oss var väldigt skeptiskt. Så kontors-killen var rätt nöjd ändå sen, och bad oss prata med honom i slutet av veckan igen för att rapportera. :)

Så DÄR gjorde EF något bra, woopwoop! De lärde sig från John-misstaget och snackar nu med oss på en gång för att lyssna på vår feedback!

Efter detta var det lite sent så jag åkte hem, lämnade mina grejer och stack iväg till Tesco för matshopping! Hade planer på att laga en stor måltid och äta på den i några dagar.. och jag blev lite stolt över resultatet ;) 

 Det kanske inte ser så smarrigt ut men.. Currykyckling! Alltså kyckling, bacon, papika, äggnudlar och nötter! Och lite creme fraiche och kryddor såklart. Det var en av recepten som jag satt och samlade ihop för ett tag sedan. ;) Billigt, enkelt och snabbt.

Eller ja, det hade varit snabbt om man var i ett normalt kök och inte i ett äckelkök som de vi har utan skärbrädor osv. Testa ni att strimla bacon och kyckling med kassa knivar med maten fortfarande liggandes i sin förpackning. (Bänken kan man inte lägga på, för fan vad äckligt det är där på.) Men ja..
Funderar på att köpa mig en egen panna för det brände fast massor i botten även fast maten var okej, så allt smakade liite bränt i slutändan men.. med en ny panna skulle det vara perfekt! ;) 
 
Efter måltiden och disken väntade sängen på mig.. blev att smälta maten (åt alldeles för mycket) och knappa på datorn eller vad jag nu gjorde under tiden. Var väääldigt sömnig så var nog knappt vaken hahah. Men samlade kraft inför att starta mina två 30-dagars utmaningar! Vilket jag gjorde! Så nu är det igång. Hoppas jag kan hålla det bara.. håll tummarna? :|


 

43 - Måndag!

Kategori: Allmänt

Hallåhallå!

Bank holiday idag (röd dag. Bara för britter gillar ledighet, det finns ärligt talat ingen annan anledning haha.) Så mer än halva skolan var lediga. Men jag hade lektioner! Mellan tolv och halv fem ungefär. Från början var jag först väldigt osäker på om jag ville gå på grund av min pinsamt röda hy.. men oj oj oj vad bra jag var på att cover up!


Före...(skeptisk som fan hahah)                             Efter....

Hahaha. Tre lager foundation (brukar aldrig använda foundation.. så himla ovant och ofräscht kändes det hahah), två lager puder.. liiite mer mittbena så håret täcker sidorna, glasögonen på hela dagen så man inte ser brännan efter solbrillorna.. och grön tröja eftersom grönt neutraliserar rött. ;) Fick inte en enda kommentar eller konstig blick, så lyckades nog rätt bra. ;) Att ta bort sminket på kvällen var bland det roligare haha, tog jag vatten och drog med fingret kom det fram ett rött sträck. xD 

Lektionerna var i alla all astråkiga, så ångrade på en gång att jag ansträngde mig så mycket för att åka dit. Första lektionen snackade vi om U.F.On och gjorde en fejkintervju, sedan snackade vi om drömmar och det var ju lite mer intressant. Min partner fick höra lite av mina drömmar.. han tycker nog jag är störd nu hahah. (Ja, Hanna du speciellt vet ju hur mina drömmar brukar gå till.)

Sedan hade vi 45 minuters rast. Jag gickn ner till kafeterian och satte mig ner men ny spansk kvinna (hon är väl 28-30 kanske) som ska vara här i en vecka.. Självklart snackar jag med de som stannar kortast, älskar så mycket när de åker hem. :)) (ironi för de ouppmärksamma) Men det var trevligt!

Efter det hade vi en lektion där vi gjorde egna -A -B -C frågor och sen lekte frågesport med klassen.. det kanske låter lite kul, men det var tråkigt som inni bara den.. 
 
Kom hem vid 5-tiden och upptäckte att de ÄNTLIGEN städat kylskåpen och frysarna!!!
Det finns liksom plats nu, helt otroligt! Tyvärr slängde de folks saker helt utan förvarning.. bland annat mitt bröd -.- Jag hade knappt någon mat i kylskåpet alls (röd dag = tesco stänger fyra) så jag kokade min sista pasta, blandade med stir in carbonara sås och slängde i kokt påläggsskinka.. jag tror verkligen inte jag gillar carbonara. Smakade skit. Sjukt tråkig måltid. Satt uppe på rummet och åt paprika på kvällen sen istället hahah.

Annars gjorde jag inte så jättemycket mer. Förberedde för de kommande dagarna med olika saker och städade lite och så.. sånt som är tråkigt men nödvändigt helt enkelt! Inte intressant nog att skriva här. Förlåt. Kan ju nämna att vädret är skit. Blåser och regnar. Deprimerande! Stanna-inne-väder det vill säga!