» Fre - Sön (68- 70)

Hejhej!

Då ska vi se.. Vår lärare hade hela veckan lovat oss att vi skulle göra "något avslappnande och kul" under fredagslektionen, så vi skulle titta på filmen Shattered Glass (kopplat till vårat ämne News).. Alla var sjukt trötta....

...Vissa mer än andra! Nej men ärligt talat var detta innan lektionen började, men de låg kvar på golvet och båda somnade från och till.. även jag och Jana satt och nickade till rätt mycket haha. Det var tortyr! Men det som stör mig mest är att det var en film man var tvungen att hänga med i för att förstå, och nu flera dagar efteråt är jag fortfarande sjukt förvirrad över vad filmen egentligen handlade om? Har ingen aning, vill veta!
 
Efter skolan åkte jag hem och vilade järnet. Mådde dåligt med febern och grejer. Var avundsjuk på alla bilder på Facebook med grillad mat och sånt under midsommar.. Självklart kunde jag inte motstå frestelsen och gick och köpte glassen och jordgubbarna som ni kanske såg på Facebook. 

Så jäkla gott! För gott, åt så jag nästan (helt seriöst) spydde.. Avnjöt dem i sängen medan jag kollade på serier. Efter detta fick jag slänga in handduken och gå och lägga mig. Lilla jag var slutkörd :)) Minns tyvärr inte vad jag gjorde mer tidigare under dagen hahah, tror inte jag gjorde något specieltl förutom att sova efter skolan i typ tre timmar. Sedan satt jag i kafeterian i ett par timmar och pratade med lite olika folk som cirkulerade in och ut. 

Fatta vad gammal jag känner mig som käkar massa tabletter innan jag går och lägger mig? Och mer tar jag under dagen hahah.. //Hörselskadad

Lördag!
Det är jävligt varmt här just nu då va.. så hade planerat in en liten sovmorgon för mig för att äta frukost. Men det gick rätt dåligt då värmen gör att jag inte kan sova så länge som jag vill. Så gick upp 1,5 timme tidigare än alarmet och åt frukost och duschade.. efteråt kom jag inte långt igen, febern kom ikapp och jag slocknade i sängen igen hahah.
 
Måste dock tillägga att min frukost denna morgon var ovanligt variead och sjukt god (läs onyttig): En toast med chorizo och ost. En skål med flingor och jordgubbsyoghurt. En pannkaka med nutella. Ett glas med äpplejuice. Jag rullade tillbaka till rummet av eufori. //FrukostälskarN 

Men Natalia väckte  alla fall till mig och frågade om jag ville följa med till stranden, och ATT jag ville! :D 

 
Sprayade mig med massor av solkräm och spenderade eftermiddagen där. Blev självklart solbränd igen. Dock lyckades jag rädda ansiktet denna gång! Men magen, lite av benen och låren.. ohh, smärta! Men ohh vad skönt det var att att ligga där. Tyvärr kanske inte solen var det bästa att ligga i en hel dag när man är sjuk, var inte så pigg på kvällen. Hängde i student lounge och runt kafeterian testen av kvällen tills jag gick upp på rummet och la mig i sängen igen för att vila/sova. Så tråkigt att vara sjuk här, känns som ett sånt stort slöseri på tid. 
 
Söndag!
 
Denna dagen liknade fredagen rätt mycket. Gick upp, åt frukost, låg i sängen lite till efteråt sedan gick jag till stranden igen med Minke. Denna gång med mycket kläder (vilket var sjukt varmt) eftersom jag försökte hålla det som var bränt undan solen. Så när Minke gick för att säga hejdå till sin bror kom Nataia och gjorde mig sällskap istället och hon smörjde in min rygg. dock bara nederdelen så jag brände övre delen av ryggen hahah. Och då var jag ändå inte så länge på stranden!! Jävla svenska hy alltså, värdelös! Måste köpa solskyddsfaktor 500 eller något..

Började dock känna mig yr och bränd av den stekande värmenc så 
fick gå tillbaka till rummet. Där hittade jag Minke som kommit tillbaka. Hon joinade mig för min tomatsoppa (japp, äter fortfarande soppor) och efteråt var vi rastlösa som vet inte vad.. satte oss i student lounge och pratade med lite folk, bland annat två nya systrar från Scweiz, den franska delen. Så de pratade knappt engelska så det blev väldigt awkward när de bara satt och stirrade på oss. Särskilt för mig som låg med kalla vattenflaskor på min mage och jämrade mig hahah (bränd som ni vet) för de fattade nog inte varför. Bra första intryck. 

Gjorde inget märkvärdigt efter detta, åt kvällsmat och chillade. Sen skypade jag med Stefan i flera timmar haha. :) Efter detta tittade jag serie tills jag somnade.. så det var ju ett väldigt bra avslut på en vecka i alla fall" :) Hoppas på tillfriskning så jag kan få energi tillbaka och göra lite kul saker!
 

» Mån - Tors (64-67)

Ny vecka! Temat för veckan i skolan var News och det är sjuukt tråkigt.. haft temat förut i lägre nivå. Nya läraren (jajamän, självklart ny lärare) Anna verkar bra! Förstår inte riktigt hennes lärarstil men.. Hon frågade mig och Minke i tisdags om vi ville flytta upp en nivå pga att vi gör klart uppgifterna dubbelt så snabbt än de andra, woot woot. :)
 
Så nästa vecka kanske jag är i C2.. Så då kommer det nog äntligen bli utmanande för mig! Har dock fått höra att det går 8 svenska tjejer där nu och det känns inte alltför lockanade. Har börjat undvika svenskar för jag inte vill snacka svenska, det känns så konstigt. xD Börjar för övrigt fundera på vilken nivå jag hade hamnat i om jag hade fått göra placeringstestet när jag kom hit, som man egentligen ska göra.. Jag fick inte göra det pga att det var tekniskt strul på min sida. x) "It's EF!"

Har inte så mycket att tillägga egentligen. Har inte mått så bra de senaste dagarna och har mestadels varit i skolan och sedan gått hem och lagt mig och sovit i flera timmar. Snackat med lite folk i kafeterian som glor på fotbollen osv osv. Känt mig riktig tråkig men, what to do? //dead

 
Minke, tjejen med femtio guldstjärnor, offrade sig att följa med mig till health centret idag, trots att det är hennes födelsedag och hennes föräldrar väntade på henne. Evigt tacksam för det då jag är lite rädd för sådana ställen hahah. Gick dit på grund av att jag fortfarande är döv på mitt öra sedan två veckor tillbaka. Doktorn sa att mina öron inte var skadade (fyfan vad glad jag var att höra detta, bästa jag hört på länge) men att jag har vätska i örat? Därför låter det som att allt är under vatten.

Så jag fick åka till Boots och köpa lite tabletter. En som gör mig speedad och en som får mig att somna.. Känns som det kommer bli spännande dagar framöver haha? Men ska bli så skönt att höra igen, då kan jag umgås normalt igen med folk på ställen där det är lite högre ljud. :D (För det funkar inte alls nu.)

Har även testat ett nytt matrecept av de jag letade fram för några veckor sedan och gjort en till stor rätt för ett par dagar framåt. "Lindas kyckling paneng" eller något sådant. :D Kunde inte köpa rätt krydda eftersom den chockerande nog inte fanns på enorma Tesco (insåg precis hur jääävla tråkigt hela inlägget är, förlåt hahah) och fick köpa en annan krydda istället, och herregud hur stoppar man mig med detta nonsenset? Hursomhelst: Mediokert slutresultat, men slipper laga mat under helgen. Wooho!

Har även haft mina två första Film studies lektioner. Vi tittade på Into The wild och diskuterade lite smått. Gillade verkligen filmen och jag tror det kan bli en bra spin-class. Asbra lärare, chill ämne där jag faktiskt tror jag lär mig mer än under en annan värdelös lektion där vi knappt gör något värdfullt. ^_^
 
Har fått en ny rumskompis med nu!! Minke har fyllt 18 och flyttat upp till vår våning :D (är man under 18 bor man på de lägsta våningarna).
 
Peacce out!

» Mån - Sön (57-63)

Jag ger upp, jag kommer inte minnas hur mycket jag än försöker. Jag drar en vecka i ett inlägg så får ni vara glada med det! Mitt framtida jag kommer inte vara så glad på mig.. men ja: Message to future self: "It's EF!" (Stämpeln vi sätter på allt som är dåligt.)
 
Måndag, måndag, måndag.. Jag har ingen aning! Folk har semester så massor av folk fattas. Vi har en ny klass och läraren lovade att vi skulle ha roligare lektioner, men de är tråkigare än någonsin. Eeh.. ah, ingen aning om vad jag gjorde förra månaden. Återigen, JÄVLA internet.

Tisdag var såklart ännu en skoldag, och jag minns den inte haha. På kvällen gick jag i alla fall med ett gäng på en Pub Tour. Det är alltså en aktivitet med EF där vi möts upp och går till lite ovanligare men bra pubar i Brighton, Tyvärr kom vi försent till mötesplatsen, med typ en halvtimme. Och jag var den förste till att bli klar!! Haha, meen ja, vi var typ 10-15 pers som åkte från residenset ihop så självklart blev vi sena. Vi kom fram till den första puben precis när de andra skulle gå.. för självklart tog det massor av tid att ta reda på vart de var också.

Så gick vi till pub nummer två och spelade biljard. Spelade tillsammans med Myriam från Kanada
mot Rebecca från Schweiz och Majo från.. shit, jag minns inte.. sydamerika i alla fall. Trevliga tjejer det där! Och vi vann.. ;) Fast det räknas knappt för de andra laget råkade sänka åttan, hahah. Efter det gick vi till puben King & Queens, en kareokee pub! Kom in dit till tonerna av Frozens Let it go haha, folk var som galna. Sedan fortsatte de sjunga resten av kvällen, vissa betydligt bättre än, tja, de flesta.. Även Majo och Rebecca vågade sig upp! Själv hade jag den perfekta ursäkten att jag var lite halvkrasslig och för rädd för att göra'T nykter.. perfa! :P

 
Onsdag!
Denna dag är också lite av ett mysterium.. vi har fått en hängmatta till residenset! Dock testade jag den aldrig.. och den fick fågelskit på sig rätt snabbt tyvärr. Jag tror det var idag vi äntligen fick chansen att kolla på avsnittet av Game of Thrones också, som någon laddade ner i skolan där WiFin faktiskt fungerade. Så vi samlades i the student lounge och tittade tillsammans. Så trevligt så. :)
 
Hade tydligen kul i the Student Lounge med Minke på kvällen också.. Kan ha varit då vi kollade på Bad teacher och skypade med hennes föräldrar.. hennes pappa kan lite svenska! Men ja, om det faktiskt hände denna dag är lite osäkert. Men det hände under veckan i alla fall så det passar in i hela inlägget i alla fall :D 
 
Torsdag
Först hade vi ännu en tråkig skoldag, följt av att skyynda oss (jag och Minke) hem, byta om och sedan åka till Churchill med Myriam. Där skulle Rebecca och Majo vänta.. men Det var bara Rebecca där. Majo fanns ingenstans där ögat kunde nå!
Och där väntade vi i 40 minuter tills hon tillslut skrev på facebook att hon hade missförstått allting.... haha så typiskt, vi stod där och svälte. 

För vi skulle åka till den första puben från pubturen (den som jag hade missat) för att käka!
 Ja, jag beställde en hemmagjord "Primer Sussex Burger" eller vafan den hette, tro det eller ej! Men det var en av de få saker på menyn jag förstod vad det var hahah, ville inte riskera för mycket! Men den var faktiskt väldigt god. Jag åt så sjuukt mycket. Fick lämna rätt mycket tyvärr. :( 
 
Sedan gick vi bort maten lite (det behövdes verkligen) och köpte lite mer gott att dricka. Vi skulle nämligen gå bort och kolla på VM matchen.
 
Jajamän, de har en storbildsskärm på stranden där man kan kolla på alla fotbollsmatcher. Vi fick dock inte komma in på området eftersom vi hade lite dricka och andra folk vi mötte upp hade lite saker att äta. Så vi hade inget ljud. Men kan ju inte påstå att jag bryr mig speciellt mycket, jag tyckte bara det var nice att sitta med folk på stranden och chilla hahah. :) Det var väldigt fint också med månen som glänste över havet! Jag har ju verkligen inga proffsbilder direkt men, ni kan ju försöka kolla genom folket på bilderna och tänka er att det är myyycket finare i verkligheten. ;)

Mycket folk var det!
 
Fredag
Jag åkte hem och sov lite efter skolan i väntan på Minke. Sedan gick vi lite snabbt till Tesco och sedan till stranden för att bada! Det var ganska fint väder då så atteeh. :) Det var sjukt kallt i vatten dock men.. man vande sig efter ett tag! Hade hoppats på att få bort lite av min fula bonnabränna men.. icke!
 
 
 
På kvällen satt jag nere i kafeterian och kollade på Spanien - Holland och tittade på hur en spanjor där bara blev argare och argare hah. Sedan har jag för mig jag stannade där resten av kvällen och snackade lite. 
 
 
Lördag
 
Tänkte att jag och Minke skulle komma iväg tidigt för vi skulle shoppa lite.. meen, vi kom väl iväg runt 1- 2 tiden tillslut hahah. Jag sov lite länge och sedan skrev jag med Stefanooo samtidigt som jag sminkade mig och böt musik typ konstant och sedan när vi skulle gå fastnade vi båda i trädgården en stund hahah. Jag tar på mig skulden för denna.. 
 
AWKWARD SELFIE
 

Rätt kul bok alltså! De har mycket roligare böcker här. Men det kanske bara känns som det eftersom det står på engelska. För engelska är ju ett roligare språk. (Ja, det är faktiskt det! Har gått till den graden att när jag träffar svenska personer undviker jag dem nästan för jag inte vill snacka svenska haha)
 Och detta måste ju vara århundradets bästa bok? Designen, innehållet.. Den är en winner! Synd bara jag inte äter nutella i Sverige eftersom det är så mycket dyrare där.. och inte speciellt nyttigt.
Köpte i alla fall ett par byxor, ett par strumpbyxor (skulle ha billiga typ 5-pack från Primark. Blev ett par dyra jävlar fråm HM Och varför va de så dyra? Jo för de hade SPETS upp till magen? Vafan skulle jag vilja ha spets där för, det är ju ändå ingen som ser det? Men de var de enda strumpbyxorna som fanns kvar och jag behövde verkligen ett par..) och en jumpsuit. Inga ballerinaskor... Vi åt även på subway för lite lunch.

På kvällen gick vi på bio! (Vi= jag, Minke, Diego, Claudio och Jorge) Vi tittade på 22 Jump Street! Fnittrade och sånt där rätt mycket. Visst, ettan var bättre men gillade filmen ändå! :D Så den kan ju rekommenderas när den kommer ut typ.. om en månad i Sverige? ;)

Sedan fick vi typ springa hem bara för att det var Italien som spelade och vi hade ju en som hejade på Italien i gruppen.. så då kollade jag ÄNNU en fotbollsmatch, herregud! Fast kollade långt ifrån hela. Tröttnade tillslut och gick upp till mitt rum och gjorde mina egna grejer istället. Vad det nu var minns jag inte. Förutom att jag snackade med min rumskompis från Turkiet som berättade om varför muslimer inte dödar spindlar. Eller ja, de riiktigt troende gör inte det. Religiösa människor alltså..

Anledningen till detta är för att när deras profet Mohammed gömde sig i grottan från de där människorna som jagade honom så vävde spindlarna massor av nät framför grottöppningen. Därför trodde de som jagade honom att det inte fanns någon inuti grottan, och han överlevde.. Bra anledning till att inte döda spindlar va? ;) Haha. 

Söndag
 
Natalia kom hem igen! Hon har bott på hotell sedan i torsdags och det har varit rätt tomt i rummet med bara mig och Mehpare här, hahah.
I alla faaall: Originellt hade jag tänkt slappa sönder hela dagen på rummet. Åt sen frukost och satt sedan på rummet och försökte fixa naglarna (är svårt för mig) och laddade ner lite saker osv.. chillade helt enkelt. Men de planerna ändrades rätt snabbt hahah. Hängde med Diego och Oliver ut för att käka lite lunch på ett ställe som hette Kokoro. Det var ett japanskt snabbmatsställe. Såå mycket godare än alla andra donken och Burger King osv. Och myycket nyttigare också! Sedan köpte vi nya pingisrack och bollar då vi har en viss person på residenset som inte tål att förlora, och när han gör det gör han sönder bollar och slår med racken i väggar osv. -.- 

Efter det så mötte vi upp massor av folk inne på Starbucks, och dessa folk satt och smidde planer inför kvällen. Slutade med att vi skulle göra en bbQ på stranden och kolla på fotbollen på storbildskärmen. Vi hade sjukt mycketm at tillslut. Grillspett, korvar, majskolvar, kycklingkebab, annat kött, chips, grönsaker osv osv. Och testade jättegod ny cider "Strongbow dark fruits", mumma! Synd bara någon snodde de som tre av oss skulle dela på x) 

Ett litet fragment av all mat som förbereddes hahah. Idiotiskt nog glömde vi köpa bestick och tallrikar så vi åt lite som cavemen.
Kasst foto men en del av gruppen. Slutade med att vi var runt 20 pers haha. Det var kul! så mycket bättre än min hemmadag. :D
 
Massor av folk bestämde sig för att gå ut på kvällen, men då jag började halv nio nästa dag åkte jag tillbaka med Oliver till residenset. Vi spelade en jäkla massor av pingis och fyfan vad varm jag blev, här snackar vi exercise hahah. Kul att det är många här på residenset som kan spela BRA pingis, blir så himla mycket roligare då! 

Till sist blev klockan alldeles för mycket och jag fick duscha och skynda mig till sängs då klockan nog hann springa iväg till halv tre har jag för mig.. här snackar vi död tjej inför måndagen!
 
 
Har även bytt min SPIN-class så istället för communication har jag Film Studies.. vi får se om det är en waste of time, i så fall får jag byta.. Men det är antagligen mer givande än communication klassen. Vi får se på tisdag, då jag har min f örsta lektion! (Självklart gick bytet av SPIN-class inte felfritt. Krångel precis som vanligt. It's EF!)